Dýňový krém

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Typický podzimní recept na přípravu chutné a jednoduché dýňové polévky. Polévku s nádechem citrusů budete mít hotovou do půl hodiny. Na ozdobu můžete použít i hoblinky parmezánu.

Doba přípravy

30 minut

Typ jídla

Polévka

1 kg dýně hokaido
3 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
900 ml zeleninového vývaru
1 lžička mletého zázvoru
1 lžíce citrónové šťávy
3–4 proužky pomerančové kůry (nemusí být)
300 ml mléka
sůl
pepř
na ozdobu: 4–6 lžic tučné smetany
dýňová semínka

Postup přípravy

Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky velké cca 2,5 cm. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše duste 2–3 minuty.
Pak přidejte vývar a na středním plameni uveďte do varu. Osolte a opepřete, podle chuti přidejte zázvor, citronovou šťávu a proužky pomerančové kůry. Vařte na mírném plameni asi 20 minut – aby dýně lehce změkla.
Pak odstraňte pomerančovou kůru a bobkový list, polévku nechte trochu vychladnout a opatrně ji po částech rozmixujte dohladka.
Vlijte ji do čisté pánve, přidejte mléko a mírně prohřejte. Na talíři ozdobte trochou smetany a opraženými dýňovými semínky. Ihned podávejte.
0
    0
    Váš košík
    Košík je prázdný

      Suroviny pro recept Dýňový krém

      36.90 

      15.90 

      169.00