Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cukety se těší čím dál větší oblibě – dají se jíst i syrové, ale mnohem častěji se konzumují po tepelné úpravě. Po zapečení cuket spolu s mletým masem vzniká chutný a rychlý pokrm.

Doba přípravy

45 minut

Typ jídla

Předkrm

3 cukety středně velké nebo 6 malých
3 lžíce másla
2 stroužky rozdrceného česneku
300 g mletého maso, běžné nebo drůbeží
1 hrst hub, nejlépe lesníc, nadrobno nakrájených
1 hrst vlašských ořechů, nasekaných
1 lžička čerstvého tymiánu
1 hrst sýru nastrouhaného, typu čedar
sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou zapékací formu lehce vymažte máslem. Cukety podélně rozpulte. Dužinu vydlabejte, aby u okrajů zůstala asi půlcentimetrová vrstva. Dužinu nadrobno nakrájejte.
Máslo rozehřejte v hluboké pánvi nebo v kastrolu na středně vysokém plameni. Přidejte česnek a maso. Smažte za stálého promíchávání asi 8 minut, až maso přestane být růžové. Drťte ho vařečkou, aby se nedělaly žmolky. Pak přidejte houby a ořechy a smažte dál, až houby pustí šťávu, trvá to asi 5 minut. Přidejte dužinu cukety a oregano, plamen snižte a směs za promíchávání smažte ještě asi 8 minut, až cuketa zvláční. Sejměte z plamene.
Naplňte vydlabané cukety a vložte je do zapékací formy, posypte sýrem. Pečte asi 25 minut, až bude náplň hezky prohřátá a cuketové lodičky zvláční. Podávejte je horké, s čerstvým pečivem.
0
    0
    Váš košík
    Košík je prázdný

      Suroviny pro recept Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy

      598.00 

      54.90 

      169.00