Štrůdl

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Slovo štrúdl jsme převzali z německého Apfelstrudel, jedná se o sladký závin z tence vyváleného těsta, na které přijdou pokrájená jablka, rozinky, skořice a případně nahrubo nasekané ořechy.

Doba přípravy

45 minut

Typ jídla

Dezert

Těsto:
250 g hladké mouky
1 lžíce (20 g) cukr moučka
40 g rozehřátého másla
1 lžíce octa
1 dl teplé vody
Náplň:
strouhaná jablka
skořicový cukr
rozinky namočené v rumu

Postup přípravy

Mouku s cukrem prosejeme a přidáme rozehřáté máslo. Za postupného přilévání teplé vody s octem zpracujeme na vále nejprve nožem a potom rukama hladké, pružné a nelepivé těsto. Podle kvality mouky musíme upravit množství vody.
Těsto necháme zakryté, aby neoschlo odpočinout asi půl hodiny v teple. Nejjednodušší je dát ho do hlubokého talíře nebo misky a postavit na něj hrnec s horkou vodou. Kdyby těsto vystydlo, ztuhne v něm máslo a půjde těžce rozválet.
Pak těsto rozdělíme na 3 díly, každý tence vyválíme (nebo vytáhneme) asi na 35×30 cm (podle délky plechu), po celé ploše poklademe jablky, posypeme skořicovým cukrem a rozinkami a zabalíme. Přeneseme na plech, potřeme rozehřátým tukem nebo rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C až zrůžoví.

Osobní vyzvednutí

Velkoobchod Míča-Bagoňová
Jarní 44c, 61400, Brno – Maloměřice
+420 603 849 306
info@mica-bagonova.cz

O nás

Obchodní podmínky
Ochrana osobních údajů
Mapa rozvozu
Kontakt

Vytvořilo webové studio PAGEART.CZ

0
    0
    Váš košík
    Košík je prázdný

      Suroviny pro recept Štrůdl

      29.90