Zdravé klíčky

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Proč jsou klíčky tak opěvované? Během klíčení semen dochází k metabolickým dějům, kdy nový rostoucí organismus (klíček) získává co nejvíce živin. Zvyšuje se zásaditost, aktivují se enzymy, mnohonásobně vzrůstá obsah vitamínů, chlorofylu. Rostlinné bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, škroby se přeměňují na cukry, tuky se štěpí na mastné kyseliny. Prostě klíčky mají pro tělo mnohem víc pozitiv než suchá semena. Můžeme zjednodušeně říci, že klíček je jakési předtrávené semeno, tedy daleko stravitelnější. Navíc léčí a regenerují: výrazně zlepšují trávení, pomáhají k detoxikaci organismu, zvyšují imunitu, preventivně působí proti běžnému nachlazení a chřipkám, zlepšují cukrovku, cévní onemocnění a další choroby.

0
    0
    Váš košík
    Košík je prázdný